Hoppa till sidans innehåll

I byn


Många visionärer

2008-09-14 05:00


Uppslutningen var god. 18 personer kom till träffen i Skärså samlingslokal den 13 oktober för att diskutera idéer för att förbättra och utveckla Skärså-Sikfjärdenområdet

Styrelsen för Skärså AIK fick uppdraget att fortsätta undersöka vilka möjligheter det finns att återskapa ett användbart bad i Skärså.

 

Anders Burman, Dennis Westlund och Joakim Westlund ska söka finansiärer och försöka få till en upplysningstavla någonstans vid infarten till Skärså.

 

Vi diskuterade också vad kommunen kan göra för att öka antalet båtplatser i gästhamnen.

 

Dessutom undrade vi om kommunen tänkt på allmänna parkeringsplatser om taxibåten ska börja köra folk från Skärså till skärgårdsstugor på Örarna.

 

Flera tyckte att korsningen mellan Skärsåvägen och Utviksvägen är krånglig. Busk skymmer sikten. Vägverket borde se till att det blir röjt där.

 

Skärså AIK:s styrelse tänker ta initativ till ännu ett likadant sammanträde våren 2009.

 

Skärså AIK tog den 29 april initiativ till en kväll med kommunens visionssamordnare Lennart Westman. På listan ser du idéer som kom fram under kvällen. Styrelsen har börjat diskutera vad som på olika sätt skulle kunna förverkligas genom olika samarbeten i och utanför Skärså  Kolla på listan och spåna vidare till höstens uppföljningsträff.

Skapat av: Lennart Westman/Soderhamn (2008-05-20)

Anteckning

Aktivitet :

Idéer/åtgärder - Visionsdialog "byar" + specialintressen

Av:

Lennart Westman

Rubrik: Visionsdialog Skärså 080429

Dokument

Åtgärda trafikproblemet genom SvartvikSnygga uypp rondellerna vid avfarterna från E4Fräscha upp badplatsen i SkärsåFixa bord och bänkar till turister som vill vila /äta matsäckVandrings-/cykelled från centrum till SkärsåStäda NykajenGör Nykajen tillgänglig för allmänheten, även rörelsehindradeKanotuthyrning med guidade leder från Skärså och ut i skärgården via SikfjärdUtöka promenadstråken mellan stugornaSkapa möjlighet för ett utökat fritidsboendeKajplats för främmande båtarFlytande bensinmack för båtarFörbättra vägen/skapa cykelled till Långvind i samarbete med Hudiksvalls kommunSnygga till Söderhamnsån och skapa möjlighet till café vid ånJobba för fler året runt-boende i SkärsåSatsa på fler båtplatser, bryggor m m i SkärsåGör cykelkartor med utmärkta lederGör vägen från Vågbro till huvudled (istället för som nu, Forsbackavägen)Sätt upp en upplysningstavla om Skärså, historik och näringsliv vid Albertinas pakeringFörbättra turistupplysningen om Skärså
Uppdaterad: 21 MAR 2009 20:55


 

Albertina

PEREX BYGG

 

 

 

AB Karl Hedin

 

WIXNER RÖDIN

INSECO

 

SKYLTVERKSTAN

ALGOLAN

 

Jope

 

Burmans Bygg

 

Helsingehus

 

Skärså Glashytta

 

 

Söderhamn Innovation

 

Söderhamns Stuveri & Hamn

Postadress:
Skärså AIK - Bordtennis
Ingela Alvengren, Skärså 443
82691 Söderhamn

Besöksadress:
Ingela Alvengren, Skärså 443
82691 Söderhamn

Kontakt:
Tel: 0705343834
E-post: stefan.eriksson@usnr...

Se all info